Anketa

Inšpirovali vás naše recepty???

Celkový počet hlasov: 7

50 vynikajúcich slovenských jedál

Francúzske palacinky
Suroviny                          Postup prípravy receptu   Plnka: Na masle orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme pokrájanú šunku, šampiňóny, premiešame, chvíľu podusíme. Pridáme smotanu zmiešanú so solamylom, dochutíme...
Gemerské guľky
Suroviny                               Postup prípravy receptu Polovicu zo zemiakov uvaríme a potom aj uvarené aj neuvarené zemiaky postrúhame. Mäso pomelieme Zmes spracujeme, vytvoríme z nej guľky veľkosti pingpongových...
Lokše
Suroviny                     Postup prípravy receptu V šupe uvarené zemiaky olúpeme, prelisujeme, osolíme a pridáme múku. Vypracujeme cesto, ktoré rozdelíme na bochníčky. Z nich urobíme okrúhle lokše s priemerom 30 cm a hrúbkou 0,5 cm. Tie...
Lekvárové pirohy s makom
Suroviny                               Postup prípravy receptu Múku preosejeme spolu so soľou, pridáme žĺtok a vodu podľa potreby. Vymiesime cesto, ktoré necháme na pomúčenej doske odležať.  Potom cesto...
Zemiaky na kyslo
Suroviny                          Postup prípravy receptu Menšie zemiaky uvaríme v šupe a pokrájame na kolieska. Z masti a múky pripravíme bledú zápražku, zalejeme ju mliekom a vodou, povaríme, pridáme pokrájané zemiaky, bobkový...
Sedliacke zemiaky
Suroviny                      Postup prípravy receptu Zemiaky umyjeme, uvaríme v šupe, ošúpeme a pokrájame na kolieska.  Na rozohriatej masti rozškvaríme nadrobno pokrájanú údenú slaninu, pridáme posekanú cibuľu, ktorú speníme. Potom...
Šošovicový prívarok
Suroviny                           Postup prípravy receptu Šošovicu preberieme, dáme do misky a necháme namočenú asi 2 hodiny. Potom ju dáme do hrnca aj s vodou, v ktorej bola namočená, pridáme bobkový list (nesolíme, abysa...
Salašská špecialita – hovädzí guľáš
Suroviny                               Postup prípravy receptu Umyté a odblanené hovädzie mäso nakrájame na rovnaké kúsky Na masti speníme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme mäso, opražíme, pridáme pokrájanú...
Salašské bryndzové pirohy
Suroviny                                 Postup prípravy receptu Z múky, soli, vajec a vody vypracujeme tuhšie cesto. Cesto rozdelíme na rovnaké bochníky. Bochníky rozvaľkáme na tenší guľatý plát. Z plátu pohárom...
Šúľance s makom, orechmi, zmrzlinou, šľahačkou a čokoládou
Suroviny                                            Postup prípravy receptu Uvarené, ošúpané a vychladnuté zemiaky zomelieme, zmiešame s rozšľahaným vajcom, pridáme múku, krupicu, cukor,...