Suroviny
Postup prípravy receptu
Polovicu zo zemiakov uvaríme a potom aj uvarené aj neuvarené zemiaky postrúhame. Mäso pomelieme
Zmes spracujeme, vytvoríme z nej guľky veľkosti pingpongových...
Suroviny
Postup prípravy receptu
V šupe uvarené zemiaky olúpeme, prelisujeme, osolíme a pridáme múku.
Vypracujeme cesto, ktoré rozdelíme na bochníčky. Z nich urobíme okrúhle lokše s priemerom 30 cm a hrúbkou 0,5 cm.
Tie...
Suroviny
Postup prípravy receptu
Múku preosejeme spolu so soľou, pridáme žĺtok a vodu podľa potreby. Vymiesime cesto, ktoré necháme na pomúčenej doske odležať.
Potom cesto...
Suroviny
Postup prípravy receptu
Menšie zemiaky uvaríme v šupe a pokrájame na kolieska.
Z masti a múky pripravíme bledú zápražku, zalejeme ju mliekom a vodou, povaríme, pridáme pokrájané zemiaky, bobkový...
Suroviny
Postup prípravy receptu
Zemiaky umyjeme, uvaríme v šupe, ošúpeme a pokrájame na kolieska.
Na rozohriatej masti rozškvaríme nadrobno pokrájanú údenú slaninu, pridáme posekanú cibuľu, ktorú speníme. Potom...
Suroviny
Postup prípravy receptu
Šošovicu preberieme, dáme do misky a necháme namočenú asi 2 hodiny. Potom ju dáme do hrnca aj s vodou, v ktorej bola namočená, pridáme bobkový list (nesolíme, abysa...
Suroviny
Postup prípravy receptu
Umyté a odblanené hovädzie mäso nakrájame na rovnaké kúsky
Na masti speníme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme mäso, opražíme, pridáme pokrájanú...
Suroviny
Postup prípravy receptu
Z múky, soli, vajec a vody vypracujeme tuhšie cesto. Cesto rozdelíme na rovnaké bochníky.
Bochníky rozvaľkáme na tenší guľatý plát. Z plátu pohárom...